Omgeving en activiteiten

In de B&B bevindt zich allerlei toeristische informatie. Voor tips en overige vragen kunt u ook bij ons terecht. Hieronder alvast enkele highlights uit de omgeving.

Keukenhof Lisse

Keukenhof Lisse

Bloemenpark Keukenhof is één van de meest bekende toeristische trekpleisters van Nederland. In het voorjaar verandert dit park in een prachtige bloemenzee van tulpen, narcissen en hyacinten. Vergeet ook vooral niet Kasteel Keukenhof te bezoeken. Vanaf onze B&B is de Keukenhof goed bereikbaar met de auto (12 min.) en met de fiets (25 min.)
Naar de website van Keukenhof Lisse.

Noordwijk

Noordwijk

Op ongeveer 8 kilometer vanaf onze B&B ligt aan de Noordzee de badplaatsen Noordwijk en Katwijk. Ideaal voor een fietstocht, maar ook goed te bereiken met de auto voor een dagje strand. Bij de mooie , hippe strantenten is het goed toeven. Is het geen strandweer? Bezoek dan ruimtevaartmuseum Space Expo, het officiële bezoekerscentrum van ESA ESTEC. Naar de website van Noordwijk.

Leiden

Leiden

Leiden biedt een scala aan bijzondere winkels, waar je met plezier een dagje gaat shoppen. De Haarlemmerstraat is de belangrijkste winkelstraat van Leiden met veel grote winkelketens. Het Pieterskwartier, de historische wijk rondom de Pieterskerk, met zijn smalle straten en stegen, wordt ook wel het Quartier Latin van Leiden genoemd. Maar ook aan de Burgsteeg, Nieuwstraat, Hogewoerd en Doezastraat heb je voldoende keuze aan aparte winkels. Op woensdag en zaterdag vind je op de kades van de Botermarkt, Vismarkt, Aalmarkt en Nieuwe Rijn een uitgebreide warenmarkt. Naar de website van Leiden.

Kagerplassen

Kagerplassen

De Kagerplassen is een stelsel van veenplassen centraal gelegen in de Randstad, tussen Amsterdam en Leiden, dat als recreatiegebied en als visgrond wordt gebruikt. De plassen liggen tussen Warmond, Oud Ade, de Haarlemmermeer en Sassenheim, grotendeels in de gemeente Teylingen. Het is het oudste watersportgebied van Nederland. Vanaf onze B&B bevindt zich op 5 minuten rijden en 7 minuten fietsen Jachthaven Jonkman waar u een sloep kunt huren voor een vaartochtje over de Kagerplassen naar bijvoorbeeld Leiden. Huur een zeilboot in de Buitenkaag of fiets de pontjesroute. Naar de website van Kagerplassen.

Amsterdam

Amsterdam

Dé hoofdstad van Nederland. Bekend om z’n grachtengordel die tot het werelderfgoed behoort. Maak een rondvaart, bezoek het Rijksmuseum of struin door de Jordaan. Vanuit Sassenheim is Amsterdam uitstekend bereikbaar per trein. Op treinstation Sassenheim kun je de auto gratis parkeren en vanaf onze B&B fiets je in 5 minuten naar het station. Naar de website van Amsterdam.